Во приватната ординација ИНА се изведуваат прегледи и дијагностичко-терапевтски интервенции од сите области на гинекологијата и акушерството. Во широката палета на услуги спаѓаат редовни гинеколошки прегледи, следење на нормална и високо-ризична бременост, 4Д ултразвучни прегледи, иследувања на менструалната функција, пери- и постменопаузалните проблеми, како и дијагностички интервенции како ендометријалната биопсија, хорионбиопсии и амниоцентези.
 • Др. Катерина Станкова има искуство од повеќе од 20 години во својата специјалност (Гинеколошко-акушерска Клиника, Ремедика, странство)
  Др. Катерина Станкова - CV
 • Најсовремениот ЕХО 4Д апарат на светскиот пазар (Medison Accuvix V20 PRESTIGE)
 • Персонализирана грижа за нашите клиенти – организирање на прегледи и интервенции кај реномирани специјалисти од други области.
 • По договор, др. Станкова изведува породувања и оперативни интервенции на своите пациентки во приватната болница Ремедика.
 • Воспоставена соработка со Универзитетот Томас Џеферсон во Филаделфија, САД и Универзитетската болница Шарите во Берлин.
 • Центар за ултразвук лиценциран од Thomas Jefferson University, USA.
 
 • 2Д и 3Д ултразвук на матка и јајници
 • ПАП, колпоскопија, биопсија, полипектомија, ХПВ типизација, брисеви
 • МВА метода (IPAS USA) за анализа на внатрешноста на матката
 • Подготовка за ИВФ (фоликулометрија, ХСГ)
 • Контрацепција, советувалиште за млади
 • Урогинекологија (проф. В. Антовска)
 
 • Амниоцентеза, хорионбиопсија
 • Сите скрининзи во бременоста
 • 4Д ултразвук со снимен видео запис, Доплер
 • Тест за скриен шеќер
 
 
 
Скрининг за гестациски дијабетес

Се одредува гликемија на пациентката, ако во два наврати вредноста е еднаква или поголема од 7.0 mmol/l, се ПОСТАВУВА ДИЈАГНОЗА НА ГЕСТАЦИСКИ ДИЈАБЕТЕС БЕЗ ПОНАТАМОШНО ...
 
 
Материјал за уринокултура

Се испрака за анализа утринска мочка. Најпрво пациентот ги измива рацете и ги брише со крпа за еднократна употреба. Следи тоалета на надворешните гениталии ...
 
 
Амниоцентеза

Амниоцентезата (АЦ) е интервенција која се прави во текот на бременоста со цел да се откријат хромозомски пореметувања на бебето, како што е Дауновиот синдром. Ова се прави со ...
 
Copyright 2011 Др. Ина Гинекологија и Акушерство - Сите права се задржани
За Ординацијата | Услуги | Ценовник на услуги | Галерија | Контакт информации и Локација

Изработка и хостирање - Unet