Categories
Блог

Амниоцентеза

Амниоцентезата (АЦ) е интервенција која се прави во текот на бременоста со цел да се откријат хромозомски пореметувања на бебето, како што е Дауновиот синдром. Ова се прави со анализа на составот на клетките земени од плодовата вода со помош на игла. Интервенцијата се прави во 16/17 гестациска недела.

Categories
Uncategorized

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!